Крем за торти с орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Крем за торти с орехи1 / 2
03/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Блатове може да намерите всякакви, но вкусен крем за торти трябва да си направите сами"

Необходими Продукти

  • захар - 400 г
  • орехи - 3 - 4 ч.ч. смляни
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 броя
  • ром - 1 ч.л.
  • масло - 200 г
  • лимони - 1/2
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете половината кристална захар да се карамелизира и постепенно я разредете с горещото прясно мляко.

Добавете смлените орехи.

Отделно разбийте маслото и пудрата захар и добавете една по една лъжица към ореховата смес.

Разбийте белтъците леко с миксер и добавете постепенно и останалата захар.

Сложете съда с белтъците на котлона и ги разбивайте на водна баня, докато се получи гъст сняг.

Капвайте по съвсем малко от лимоновия сок и разбивайте. Снемете от котлона и оставете да се охладят напълно във водата.

След това съединете двата крема - белтъците с ореховия. Използвайте крема за приготвянето на торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
43
34
20
10
Дай твоята оценка: