Кавърма с пилешки дробчета

25/02/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор239849571
"Вкусно и по селски - точно както ги обичаме Дайте лайк и грабвайте вилицата "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 090
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета – 500 г
  • лук – 2 глави
  • праз – 2 стръка
  • домати – 1/2 консерва
  • олио – 3–4 с.л.
  • бяло вино – 100 мл.
  • червен пипер –1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • вода – 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги сложете в тавичка. Нарежете двата вида лук на дребно и го сложете при дробчетата.

Добавете доматите от консерва, червения пипер, чубрицата и солта. Налейте олиото, бялото вино и водата. Разбъркайте, така че да се смесят всички продукти.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете на 180 градуса около 90 минути. По желание при сервиране може да поръсите с наситнен пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар