Пикантни пилешки дробчета на фурна

25/02/2017
"Толкова сочни и ароматни - отсега се притесняваме, че няма да ни стигне биричката "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги отцедете в гевгир.

През това време нарежете лука на полумесеци, срежете гъбите наполовина, бекона нарежете на ивички и чесъна смачкайте или срежете на две-три. Размесете всичко в тавичка.

Сипете в брашното подправките - черен пипер, чубрица, червен пипер, вегета, къри и разбъркайте.

Оваляйте в ароматното брашно всяко дробче, изтупайте го, а после го потопете в олиото, като го обърнете от двете страни. Подредете дробчетата върху другите продукти в тавичката. Поразместете ги малко, за да може дробчето да опре в дъното на тавата.

Залейте с непълна чаша топла вода – около 180 мл.

Загрейте предварително фурната. Печете дробчетата 30 минути на 200 градуса. През това време водата ще поизври, а дробчетата ще се запекат.

Не стават сухи и са много вкусни, гарнирани със свежа салата, картофки и др.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар