Пикантни пилешки дробчета на фурна

25/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Толкова сочни и ароматни - отсега се притесняваме, че няма да ни стигне биричката "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета – 500 г
  • гъби - 200 г пресни /дребни печурки/
  • бекон - 200 г /варено - пушен/
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • къри – 2 щипки
  • универсална подправка – 1 ч.л. зеленчукова вегета
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги отцедете в гевгир.

През това време нарежете лука на полумесеци, срежете гъбите наполовина, бекона нарежете на ивички и чесъна смачкайте или срежете на две-три. Размесете всичко в тавичка.

Сипете в брашното подправките - черен пипер, чубрица, червен пипер, вегета, къри и разбъркайте.

Оваляйте в ароматното брашно всяко дробче, изтупайте го, а после го потопете в олиото, като го обърнете от двете страни. Подредете дробчетата върху другите продукти в тавичката. Поразместете ги малко, за да може дробчето да опре в дъното на тавата.

Залейте с непълна чаша топла вода – около 180 мл.

Загрейте предварително фурната. Печете дробчетата 30 минути на 200 градуса. През това време водата ще поизври, а дробчетата ще се запекат.

Не стават сухи и са много вкусни, гарнирани със свежа салата, картофки и др.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар