Веган крем супа с картофи и карфиол

25/02/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Специално за вегани, както и за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, но постно - уникална крем супа с карфиол и картофи. Да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелваме и нарязваме на големи кубчета. Морковът също белим и режем на малки кубчета. Нагорещяваме олиото и слагаме ситно нарязания лук вътре. Запържваме за кратко и добавяме моркова.

Задушаваме и добавяме малко вода. Щом поври 5 минути слагаме и картофите. Добавяме гореща вода, колкото да покрие картофите. Варим така 10 минути под капак.

Ако използваме пресен карфиол - измиваме и отделяме розичките, а ако използваме замразен (като мен) директно слагаме в тенджерата. Добавяме подправките.

Варим до омекване на карфиола - около 10 минути най-много.

Нарязваме магданоза и копъра на ситно, добавяме ги към супата, щом карфиолът е готов. Пасираме още горещата супа.

За крутоните нарязваме няколко филии бял хляб на кубчета. Слагаме ги в тава, поливаме с олио и поръсваме със сол и други подправки по желание. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Сервираме топлата супа поръсена с крутони.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар