Чушки, пълнени с ориз и праз

03/04/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"Представяме ви постни чушки с ориз и праз, приготвени по най-добрата селска рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 393
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и праза ситно и ги задушете за около 5 минути в няколко с.л. загрят зехтин.

Добавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути прибавете доматения сок, всички подправки и около 300 мл вода.

Задушете на слаб огън до поемане на течността от ориза. Оставете така приготвената плънка леко да се охлади.

Напълнете чушките и отвора на всяка оваляйте в брашно. Подредете ги в намазнена тава, долейте към 500 мл вода и още малко зехтин и сложете да се пекат в предварително загряна фурна на 200-220 градуса до готовност.

По желание ги обърнете по време на печенето да се запекат и от другата страна. Поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар