Плодов кекс

25/02/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Не просто кекс, а уникален сладкиш, богато гарниран с плодове "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с половината захар. След това добавете млякото, маслото и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте добре.

Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Прибавете към кексовата смес. Внимателно разбъркайте, за да се запази въздушността на текстурата.

Плодовете нарежете на парченца, оваляйте ги в галета.

Продълговата тавичка застелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре подредете плодовете. Поръсете със сушените плодове.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали кексът е изпечен (не трябва да остава тесто по клечката).

* Аз съм ползвала едни и същи плодове - пресни вишни в плънката на кекса и сушени за декорация.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Ели, много добра рецепта, а масло няма ли, че искам да си я запиша и всичко да ми е точно. Благодаря! Марче
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв