Плодов кекс

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878123024851
Плодов кекс
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не просто кекс, а уникален сладкиш, богато гарниран с плодове"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 5 - 6 с.л
  • бакпулвер - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • кайсии - няколко нарязани /череши/ вишни
  • сушени вишни - за декорация
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с половината захар. След това добавете млякото, маслото и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте добре.

Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Прибавете към кексовата смес. Внимателно разбъркайте, за да се запази въздушността на текстурата.

Плодовете нарежете на парченца, оваляйте ги в галета.

Продълговата тавичка застелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре подредете плодовете. Поръсете със сушените плодове.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали кексът е изпечен (не трябва да остава тесто по клечката).

* Аз съм ползвала едни и същи плодове - пресни вишни в плънката на кекса и сушени за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Ели, много добра рецепта, а масло няма ли, че искам да си я запиша и всичко да ми е точно. Благодаря! Марче
19.06.2017 15:39