Сварен език с пюре от грах

25/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Толкова вкусно и толкова ефектно, че го приготвяме не само когато ни се яде нещо по-така, но и когато имаме скъпи гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински език – 5 бр
  • лук – 1 глава
  • гъби – 250 г /печурки/
  • брашно – 2 с.л.
  • грах – 350 г консерва
  • майонеза – 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр
  • бахар – 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинския език в тенджера под налягане, като покриете с вода, в която сте пуснали една лъжичка сол, дафинов лист, бахар, черен пипер и една глава лук, срязан на четвъртинки.

Варете ги 40 минути и още топли ги обелете, а след това нарежете на резенчета. Подредете езика в кръг в чиния, в средата на която сте сложили пюре от грах. А него направете, като пасирате сварения грах, а после го смесете с една лъжица майонеза.

Докато езика се вари, измийте и изпържете гъбките цели и ги извадете в чиния.

В маслото, в което са се пържили гъбите, сипете две супени лъжици брашно, разбъркайте и прибавете два черпака охладен бульон от сварения език. Бъркайте да не стане на бучки и оставете да клокне, а после отдръпнете от огъня.

Залейте езика със сос, ръснете магданоз за аромат и гарнирайте с гъбки. Днес е и с морковче за цвят.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар