Маринован и задушен заек

25/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме всички продукти за маринатата и ги кипваме. Оставяме я да изстине и с нея заливаме месото, което предварително сме нарязали на порции.

Оставяме го да престои в нея за 24 часа. След това изцеждаме месото и го изпържваме до златисто в маслото. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука, морковите и доматеното пюре.

Слагаме месото в гърне, а върху него слагаме задушеният лук, гъбите и нарязаните пушени гърди. Добавяме и чесъна, подправките, виното, сметаната и топлата вода.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Варим го на тих огън около 3 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар