Маринован и задушен заек

25/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 016
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме всички продукти за маринатата и ги кипваме. Оставяме я да изстине и с нея заливаме месото, което предварително сме нарязали на порции.

Оставяме го да престои в нея за 24 часа. След това изцеждаме месото и го изпържваме до златисто в маслото. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука, морковите и доматеното пюре.

Слагаме месото в гърне, а върху него слагаме задушеният лук, гъбите и нарязаните пушени гърди. Добавяме и чесъна, подправките, виното, сметаната и топлата вода.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Варим го на тих огън около 3 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!