Ванилови мъфини с млечен крем

25/02/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Като истински експерти по мъфините ви уверяваме, че няма да успеете да доближите до нашите, но ако искате да разберете колко невероятно вкусни са - запишете си рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 261
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме яйцата. Към тях прибавяме олиото, прясното мляко, ванилията и заквасената сметана. Всичките продукти се разбиват много добре.

Захарта и брашното, в което предварително сме поставили бакпулвера и солта, се смесват в друг съд.

Смесваме сухите съставки с мокрите и разбиваме много добре, така че да се получи хомогенна смес. През това време формите за мъфини се покриват с хартия. Сместа я разпределяме между формите за мъфини.

Пекат се, като се проверяват за готовност. Готовите мъфини се оставят да се охладят напълно.

За лимоновия крем:
Разбиваме яйцата и добавяме захарта, брашното, прясното мляко и настърганата кора от лимона, както и самия сок.

Бърка се непрекъснато в рамките на 3-4 минути, докато кремът се сгъсти. Снема се от огъня, купата се покрива със свежо фолио (важно е то да докосва самия крем, за да не образува “кора”).

Минаваме към напълването на охладените вече мъфини. Издълбаваме всеки мъфин с уред за почистване на чушки. Ако нямаме такъв можем да ползваме малко ножче.

Готовите издълбани мъфини се пълнят с крема и се поръсват с кокосовите стърготини, след което се поставят в хладилника, за да стегне самият крем.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар