Баница с гъби, праз и яйца

25/02/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Разкошна баница, която с удоволствие хапваме по всяко време на годината "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг
  • праз - 5 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кори за баница - 500 г
  • олио - 1 ч. ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Сваряваме ги в леко подсолена вода.

Нарязваме праза на ситни колелца, запържваме го в 4 супени лъжици олио и когато е готов, прибавяме гъбите.

Запържваме сместа още няколко минути, посоляваме на вкус, подправяме с черен пипер и като поизстине разбъркваме с 2 разбити яйца.

В намаслена тава нареждаме корите като ръсим всяка с олио и я мажем с плънка. Поливаме баницата отгоре с останалото олио и я печем на умерена фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар