Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Закуски с ким и кренвирши

Закуски с ким и кренвирши

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Закуски с ким и кренвирши
Снимка: Veselina
1 / 9
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Няма да ги наречем кренвиршки, но да си знаете, че вътре сме скрили по половинка. И да - супер вкусни са"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - ½ кубче
  • вода - 50 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л олио
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирши - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в дълбок съд. Отмерваме си точни количества вода и прясно мляко. Стоплямепрясното мляко леко, не много, и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме на страна да шупне. Прибавяме го после към брашното.

В брашното правим кладенче. Вътре слагаме солта, олиото и водата. Водата не трябва да е студена. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. Трябва да се получи меко тесто. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските.

Оставяме тестото да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа. Като втаса омесената топка я делим на две и после на по пет, шест всяка. Оформяме от всяка част топка. Разточваме я с точилка, която сме набрашнили. Масата, върху която ще точим, също набрашняваме. Разточваме квадрати. Режем кренвиршите на по 4 четвъртини всеки. В началото на всеки слагаме по четвърт кренвирш.

От двете страни загръщаме и после навиваме. Така правим и с другите топки. Подреждаме закуските в тава застлана с хартия за печене. Втасват още 20 мин., покрити с кърпа на топло. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио с четка. Поръсваме с ким обилно. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Трябва да бухнат и да придобият приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: