Напукани сладки с кафе

25/02/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Знаете ли защо е важно да са напукани - защото така комшийките ще се пукнат от яд, че не сте ги поканили на кафе и сладки "
Приготвяне40 мин.
Готвене12 мин.
Общо52 мин.
Порции28 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо711
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • какао - 1/3 ч.ч. натурално
  • инстантно кафе - 2 с.л. нес
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме, за да смесят добре съставките.

Добавяме какаото и нес кафето. Разбъркваме всичко с лъжица. В друга купа си разбиваме с телена бъркалка 3 яйца и 1 ч.ч захар до пухкав крем. Отмерваме си олиото.

После добавяме ½ ч.ч олио и пак разбъркваме. Добавяме солта и пак разбъркваме с бъркалката. Правим си кладенче в брашното и изсипваме другите съставки. Разбъркваме доколкото можем. После замесваме тестото.

Оформяме тестото като топка. Покриваме го с домакинско фолио и го оставяме на студено в хладилника, за да стегне за 1 час. Вадим го и от него оформяме топчета равни по големина - около 28 бр.

В чиния слагаме пудрата захар и всяка една топка овалваме в него. Подреждаме ги в тава покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна точно около 10–12 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар