Паниран банан с шоколад

04/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Има много причини да преядете с някой десерт, ние ви предлагаме само най-вкусните!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 253
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • банани - 2 - 3 броя големи
  • нишесте - около 100 г пшеничено
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • сода - на върха на лъжичка
  • кокос - 3 с.л. кокосови стърготини
  • сусам - 1 с.л.
  • за гарниране
  • шоколад - 150 г натурален или шоколадов топинг
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и добавете нишестето. Объркайте със солта, содата, кокоса, сусама и ако е твърде гъсто долейте малко прясно мляко - колкото да се получи гъста каша.

Бананите разполовете и загрейте олио за пържене. Овалвайте всяко парче банан в панировката и пускайте да се изпържи от двете страни. Отцедете ги върху решетка.

Разтопете натрошения шоколад с маслото и гарнирайте панираните банани с шоколадовия сос. Може да използвате и шоколадов сироп или топинг.подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Моника
Моника
11.10.2014 22:14
Страхотни са...!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!