Леберкез в бирено тесто

24/02/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2071250
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чушката и домата. Чушката разделете на две почистете дръжката, семето и нарежете на ленти. Домата разделете на осем. Обелете и нарежете ситно лука. Пресния лук нарежете на кръгчета.

Сложете в купа брашното, яйцето и бирата и разбийте с тел на гладка смес. Прибавете лука и пресния лук и посолете тестото.

Оставете го да престои 10 минути за да набъбне. Отрежете листната маса на подправките с ножица и покрийте две чинии. Отгоре декорирайте с парченца чушка и парчетата домати.

Загрейте маслото в тиган. С вилица потопете едно по едно парченцата леберкез в биреното тесто, пуснете ги в загрялата мазнина и ги пържете от двете страни около 5 минути. Аранжирайте върху подготвените чинии.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар