По-различни банички

25/02/2017
"Страхотни банички за всеки вкус - да не забравите да ни поканите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тъй като имах голям пакет кори за баница и исках да направя малко по-различни от традиционните банички, заложих на тези интересни варианти.

Първи вариант - морковени
Настърганите моркови се задушават в мазнината (ако пуснат сок, се отстранява), след което се оставят да изстинат. Ако решите да ползвате канела и орехи - прибавете ги към морковената смес и разбъркайте за да се овкуси. На всяка кора се слага мазнина и 1-2 с.л. от морковите, които се наръсват с малко захар.

Навива се на руло и се нареждат в намазнена тавичка. Аз исках по-компактни банички, затова предварително разрязах всяка кора на 3 тънки и дълги правоъгълника. Печете на 180-200 градуса за 20-30 мин.

Втори вариант - спаначени със сирене
Попарете във вода, смесена със содата и солта, почистения спанак, след което го отцедете. Нарежете го на ситно и го задушете в олиото до омекване. След като се охлади, го смесете с разбитите яйца и натрошено сирене.

Отново разрежете корите на 3 части. Сложете от сместа и навивайте на рулца, като взимате по два листа.

Подрете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене. С четка намажете всяко рулце с малко мазнина. Печете на 180-200 градуса за 20-30 мин.

*Плънката ще се получи и с пресен спанак - без да го попарвате

Трети вариант - ябълкови със сирене
Признавам, този вариант не е за всеки вкус, но пък е интересен и може да се пречупите и да опитате :))

Почистете и обелете ябълките от семките. Настържете на едро ренде. Прибавете натрошеното сирене, канела на вкус и шепа орехи. Нарежете корите на 3 правоъгълника. Слагайте от сместа и навийте на рулца. Печете на 180-200 градуса за 20-30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар