Тутманик с яйца, колбас и сирене

25/02/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaПомощник Готвач42646580
"Тутманикът си е тутманик, но гарниран с любимия колбас е дори нещо повече от закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 033
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • готово тесто - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • колбас - 100 г
  • сирене - 100 г
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме сиренето и колбаса.

Тестото разделяме на три и всяка една топка я разточваме с точилка на дебелина около 2.3 см. Отгоре ръсим със сместа от яйцата, колбаса и сиренето, така че да се запълни самия лист.

Започваме да навиваме навътре листа, докато свърши и накрая го усукваме. На дъното на тавичка слагаме олиото и размазваме добре.

Подреждаме вече готовите усукани листове един до друг, като оставяме известно разстояние помежду им. Отгоре намазваме с жълтъка, който предварително оставихме.

Оставяме тутманика за известно време на топличко за да втаса. Пече се на 200 градуса. Изваждаме, след като е готов и поръсваме с вода, след което покриваме с кърпа за около 10 минутиподобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар