Сиренки с мак

25/02/2017
"Заслужава си да ги опитате, защото са толкова вкусни, колкото едно време "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто, като маята е размесена в пресятото брашно. Водата и млякото трябва да бъдат топли. Накрая на месенето, тестото се разтяга напред и се полива с по 1-2 с.л олио. Това се прави на два -три пъти.

След това тестото се "удря" на плота за месене 50-60 пъти - така то става по-еластично и по-добре омесено. Тестото се поставя в купа, посипана леко с брашно.

Покрива се с найлон или със свежо фолио и се пъхва във фурната, включена на 20 градуса за около половин час, за да се отпусне.

След това се размесва леко и се оформят топчета - 12 на брой. Всяко топче се разтяга леко и по средата се полива с малко олио и се поръсва с натрошено сирене.

То се събира на руло и се разточва с ръце на фитил дълъг около 25-30 см. Фитилчето се завива се на охлюв и се реди в тава, намазана с масло, на малко разстояние.

Така направени охлювчетата се покриват с фолио или кърпа и отново се връщат във фурната за леко втасване /20 мин./ След това те се намазват с разбитите жълтъци, олио и прясно мляко.

В средата на всяко охлювче се слага допълнително още малко натрошено сирене. Поръсват се с мак и пак в средата на всяко се поставя по около 1/2 ч.л. меко масло.

Тавата се поставя във фурната и сиренките се пекат на 180 градуса за 30-35 мин. Готови се покриват с кърпа за около 10 минути и се поднасят за закуска с кисело мляко или айран.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар