Милинки с кашкавалено роле

25/02/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"По аромата ще ги познаете и няма да може да им устоите "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 447
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква във 100 мл топло прясно мляко със захарта и оставяме да бухне.

Сипва се в средата на пресято брашно, добавя се останалото прясно мляко, сол, олио и замесваме средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 30-40 минути.

Кашкаваленото роле се нарязва на кръгчета, лентите на пръчка, а те на кубчета. Тестото разделяме на две части, всяко оформяме като фитил и нарязваме на равни части. Всяка се сплесква като питка в средата поставяме кубче от ролето и краищата се събират да се оформи топка.

Нареждат се в намаслена тава, поръсваме с натрошено сирене и оставяме още 20 минути да втаса. Приготвя се пастата, като се разтопява маслото в МВ, добавя се галета, сол, вода и се бърка на кашичка. С четка се намазва внимателно без натиск всяка топка.

Пекат се в загрята фурна 180 градуса до хубав златист цвят. Вкусотия с хрупкава коричка и страхотен вкус!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар