Солени закуски с извара

25/02/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562573
"С удоволствие ще хапнем дори и две - сега остава са запретнете ръкави и да ги приготвите "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито в дълбока купа. Стопляме прясното мляко в микровълнова, не много, и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я. Вътре слагаме захарта и 1 с.л. брашно и разбъркваме с лъжица. Оставяме н страна да шупне, като го покриваме с кърпа.

В брашното правим кладенче. Слагаме вътре маята с прясното мляко. Вътре слагаме и солта, олиото и водата. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Тестото трябва да е пухкаво и меко. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. На друго яйце отделяме жълтъка от белтъка. Слагаме ги в отделни купички. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските.

Белтъка го разбиваме с телена бъркалка продължително, докато стане гъста смес. При белтъка слагаме ½ ч.л сол, 1 с.л кисело мляко и изварата. После разбъркваме сместа, с нея ще пълним закуските. Оставяме тестото да втаса за 30 минути на топло покрито с кърпа. В случая аз го сложих и в топла стая.

Като втаса омесената топка я делим на десет равни части. Оформяме от всяка част топка. Разточваме всяка топка на правоъгълник. В началото по ширина слагаме от плънката и навиваме. За да са по-красиви можем да нарежем 1/2 от вече разточения правоъгълник на ленти, слагаме от сместа в цялата част и след това да ги навиваме.

Подреждаме закуските в тава покрита с хартия за печене. Втасват още 20 мин., покрити с кърпа. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио. Поръсваме със сусам. Аз ги поръсих със смес от семена /Ръсеница пише на пакетчето/. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Стават вкусни, меки и бухнали.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар