Вити щрудели с ябълки и два вида захар

25/02/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Искате ли щрудел, защото ние направо умираме да хапнем още един тези вити щрудели "
Приготвяне70 мин.
Готвене45 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 300 мл
  • оцет – 1 ч.л.
  • олио - за поръсване
  • брашно - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване
  • кафява захар – 1/3 ч.ч
  • захар – 2/3 ч.ч
  • ябълки – 4 големи
  • канела – 1 пакетче
  • галета – 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в дълбока купа. Правим кладенче и вътре слагаме водата, солта, оцета и олиото. Замесваме тестото. Трябва да е меко. Посипваме с брашно масата, върху която ще работим. Доомесваме много добре тестото. Разделяме го на десет равни по големина части. От всяка част оформяме топка.

Слагаме ги в подходящ съд и ги покриваме с кърпа на топло. През това време измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ябълките и ги настъргваме с ренде. Изцеждаме ги от сока. Слагаме ги в купа. Към ябълките добавяме 1 пакетче канела, 2 ч.л галета.

Набрашняваме масата и разточваме всяка една от топките с точилка с формата на правоъгълник. Преди това си посипваме масата с брашно, както и точилката, за да не лепне тестото. Върху листа слагаме от ябълковата смес, като разпределяме равномерно.

Смесваме в малка купа двата вида захар. После поръсваме със захар. Поръсваме с малко олио и навиваме. После навитата кора навиваме на руло като охлюв. Така правим с всички топки.

Подреждаме завитите охлювчетата в тава покрита с хартия за печене и печем на 180 градуса до готовност. Като се опекат поръсваме обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар