Печени патешки бутчета със сос

25/02/2017
"Забравете за пилешкото - приготвили сме и страхотни патешки бутчета със сос, който ще ви накара да забравите за всичко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Овкусете бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка с кожата нагоре. Печете ги във фурна, на 180 градуса между 1 ч. и 1.30 минути, в зависимост от големината.

Междувременно нарежете на кубчета целината и моркова. Наситнете праза и чесъна. Загрейте зехтина и запържете нарязаните морков и целина за около 5 минути на средно загрят котлон.

Добавете праза и чесъна. Пържете още около 5 минути и добавете доматеното пюре. Пържете още около 2-3 мин. и добавете виното. След като се редуцира течността, налейте бульона и овкусете с мащерката.

Оставете соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Преди да го отстраните овкусете със сол, черен пипер и захарта. Сервирайте бутчетата със соса и поръсени с пармезан.

Адаптирано от Бон апети.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар