Печени патешки бутчета със сос

25/02/2017
"Забравете за пилешкото - приготвили сме и страхотни патешки бутчета със сос, който ще ви накара да забравите за всичко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 140
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • патешки бутчета - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - големина колкото морков, нарязана на дребни кубчета
  • моркови - 1 бр. средно голям, нарязан на кубчета
  • доматено пюре - 1 с.л
  • червено вино - 100 мл
  • бульон - 250 мл пилешки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • пармезан - по желание за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка с кожата нагоре. Печете ги във фурна, на 180 градуса между 1 ч. и 1.30 минути, в зависимост от големината.

Междувременно нарежете на кубчета целината и моркова. Наситнете праза и чесъна. Загрейте зехтина и запържете нарязаните морков и целина за около 5 минути на средно загрят котлон.

Добавете праза и чесъна. Пържете още около 5 минути и добавете доматеното пюре. Пържете още около 2-3 мин. и добавете виното. След като се редуцира течността, налейте бульона и овкусете с мащерката.

Оставете соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Преди да го отстраните овкусете със сол, черен пипер и захарта. Сервирайте бутчетата със соса и поръсени с пармезан.

Адаптирано от Бон апети.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар