Пълнени патешки гърди със сос

25/02/2017
"Изкушение за специални гости, които държат само на най-доброто "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Направете по дължина прорези в патешките гърди, така че да се получи джобче, в което да сложите плънка. Смесете пармезана, настърганата лимонова кора, нарязания на дребно чесън, щипката розмарин и черен пипер на вкус.

Напълнете джобчетата в патешките гърди. Овкусете ги със сол и черен пипер. Запечете ги на сух тиган за около 5 минути на умерена температура от страната на кожата. Отстранете мазнината и ги обърнете от другата страна. Печете за около 3 минути и от другата страна.

Поставете ги в тавичка и изпечете на 200 C в загряна фурна за около 8-10 мин. При готовност ги извадете и покрийте с алуминиево фолио.

Междувременно направете соса като нарежете лука, чушката и чесъна на дребно. Запържете ги в разтопеното масло на умерена температура. Добавете брашното, разбъркайте добре и изпържете до златисто.

Добавете меда, лимоновия сок и бульона. Овкусете с щипките салвия и мащерка. Оставете на слаб котлон, соса да къкри до сгъстяване или около 10 мин. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете патешките гърди на филийки и посипете със соса. Поднесете с гарнитура по желание.

Адаптирано от Бон апети.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Аааа, Нинче , това, розмарина аз си го харесвам. Замразила съм си и го ползвам, накълцвам го с нож. Тук, в рецептата видях, че е много малко, само е щипка, достатъчно е.
Липсваше известно време, забеляза се... мда. и веднага след като видях рецептата публикувана вече знаех, че това си ти. Отново поздравления!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.02.2017 17:37
Страхотно си ги изпекла, аз един път правих и ги изпуснах и не посмях пак да се пробвам:)
Нина, за розмарина и аз не го харесвам, и на мен ми е силен аромата, слагам го предимно на картофи,имам няколко стръка,които съм изсушила и така си стоят, пресен ми е още по натрапчив.
Разкошна ти е рецептата, с кеф да си ги хапнеш :))
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Нинче, не мога да не гласувам за тази прекрасна рецепта! Поздравления! Прекрасно изглежда!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв