Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Пълнени патешки гърди със сос

Пълнени патешки гърди със сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени патешки гърди със сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Изкушение за специални гости, които държат само на най-доброто"

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 2 бр. с кожа
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 50 г
  • лимонова кора - настъргана от 1/2 лимон
  • розмарин - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 малка глава
  • люти чушки - 1 бр. малка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • бульон - 200 мл пилешки
  • мед - 1 ч.л
  • брашно - 1 с.л непълна
  • масло - 50 г
  • мащерка - 1 щипка суха
  • салвия - 1 щипка суха
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете по дължина прорези в патешките гърди, така че да се получи джобче, в което да сложите плънка. Смесете пармезана, настърганата лимонова кора, нарязания на дребно чесън, щипката розмарин и черен пипер на вкус.

Напълнете джобчетата в патешките гърди. Овкусете ги със сол и черен пипер. Запечете ги на сух тиган за около 5 минути на умерена температура от страната на кожата. Отстранете мазнината и ги обърнете от другата страна. Печете за около 3 минути и от другата страна.

Поставете ги в тавичка и изпечете на 200 C в загряна фурна за около 8-10 мин. При готовност ги извадете и покрийте с алуминиево фолио.

Междувременно направете соса като нарежете лука, чушката и чесъна на дребно. Запържете ги в разтопеното масло на умерена температура. Добавете брашното, разбъркайте добре и изпържете до златисто.

Добавете меда, лимоновия сок и бульона. Овкусете с щипките салвия и мащерка. Оставете на слаб котлон, соса да къкри до сгъстяване или около 10 мин. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете патешките гърди на филийки и посипете със соса. Поднесете с гарнитура по желание.

Адаптирано от Бон апети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Аааа, Нинче , това, розмарина аз си го харесвам. Замразила съм си и го ползвам, накълцвам го с нож. Тук, в рецептата видях, че е много малко, само е щипка, достатъчно е.
Липсваше известно време, забеляза се... мда. и веднага след като видях рецептата публикувана вече знаех, че това си ти. Отново поздравления!
25.02.2017 17:50
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно си ги изпекла, аз един път правих и ги изпуснах и не посмях пак да се пробвам:)
Нина, за розмарина и аз не го харесвам, и на мен ми е силен аромата, слагам го предимно на картофи,имам няколко стръка,които съм изсушила и така си стоят, пресен ми е още по натрапчив.
Разкошна ти е рецептата, с кеф да си ги хапнеш :))
25.02.2017 17:37
1
marcheva14
marcheva14
Нинче, не мога да не гласувам за тази прекрасна рецепта! Поздравления! Прекрасно изглежда!
25.02.2017 17:05
2
1
Покажи всички подкоментари