Баница с домашни кори на сач

25/02/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Баница на сач? Как няма да искаме, знаете ли колко много я обичаме "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 4 бр. големи
  • сирене - 260 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - за намазване на тавата
  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • масло - 40 г за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се сиренето в купичка. Използваме дебели домашни кори на сач. Върху кората напръскваме сирене и я надипляме като хармоника. Слагаме я в единия край на тавата.

До нея нареждаме другата и така докато свършат корите. Нареждаме ги надиплени една до друга, но не и прекалено сбити. Слагаме яйцата в купа. Разбиват се яйцата в купичка с 1 щипка сол с помощта на вилица. След като ги разбием добре слагаме киселото мляко вътре и пак разбъркваме всичко.

Най–накрая слагаме прясното мляко и пак разбъркваме всичко. Сместа се излива отгоре между гънките, както и около стените на тавата. Най-отгоре слагаме начупени парченца масло на места.

Трябва корите да си поемат от сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълно изпичане. Като изпечем накъсваме баницата на големи парченца и ги редим в купа. Да ви е сладко! Хапваме с айран.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар