Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с домашни кори на сач

Баница с домашни кори на сач

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Баница с домашни кори на сач
Снимка: Марияна
5 / 6
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Баница на сач? Как няма да искаме, знаете ли колко много я обичаме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 4 бр. големи
  • сирене - 260 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - за намазване на тавата
  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • масло - 40 г за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се сиренето в купичка. Използваме дебели домашни кори на сач. Върху кората напръскваме сирене и я надипляме като хармоника. Слагаме я в единия край на тавата.

До нея нареждаме другата и така докато свършат корите. Нареждаме ги надиплени една до друга, но не и прекалено сбити. Слагаме яйцата в купа. Разбиват се яйцата в купичка с 1 щипка сол с помощта на вилица. След като ги разбием добре слагаме киселото мляко вътре и пак разбъркваме всичко.

Най–накрая слагаме прясното мляко и пак разбъркваме всичко. Сместа се излива отгоре между гънките, както и около стените на тавата. Най-отгоре слагаме начупени парченца масло на места.

Трябва корите да си поемат от сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълно изпичане. Като изпечем накъсваме баницата на големи парченца и ги редим в купа. Да ви е сладко! Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: