Пролетно рагу

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Пролетно рагу1 / 2
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 200 г
  • моркови - 200 г
  • алабаш - 200 г
  • зелен фасул - 200 г
  • зелен лук - 200 г
  • картофи - 500 г
  • говеждо месо - 300 г
  • свинско месо - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • месен бульон - 350 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца дебели 1 см, картофите на кубчета.

Месото се измива и се подсушава. Нарязва се на хапки, запържва се 8 минути в олиото и се смесва със зеленчуците /без карфиола/.

Сместа се слага в предварително подготвения гювеч, налива се бульона, прибавя се дафиновия лист и гювечът се захлупва.

Поставя се в студена фурна, която с загрява постепенно до 220 градуса и ястието с задушава около 45 минути. Тогава се добавя и карфиолът, накълцан на розички, и се задушава още 45 минути.

Преди да се сервира ястиeто сe посолява, поръсва се с подправките и със ситно нарязаният магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: