Гювеч по гушански

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Гювеч по гушански1 / 2
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • мас - 0.5 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода заедно с едро нарязания лук. Разбърква се с червения пипер и се слага в пръстен гювеч.

Прибавят се картофите и доматите, нарязани на кръгчета. Ястието се разбърква, залива се с малко топла вода, посолява се и се пече във фурна.

Когато е почти готово, залива се със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал, а след изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: