Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Прясно зеле със свински бут в гювеч

Прясно зеле със свински бут в гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Прясно зеле със свински бут в гювеч
Снимка: Мария Гулекова
1 / 2
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Свинско със зеле, чиято тайна съставка е салата Ропотамо? Това трябва да се опита веднага"

Необходими Продукти

  • свински бут - 300 г
  • зеле - 2/3 бр. прясно
  • червен лук - 1 глава
  • салата ропотамо - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джинджифил
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме глинен гювеч и на дъното му слагаме половината зеле, което е предварително нарязано.

След това нарязваме месото на парчета и го слагаме върху зелето.

После слагаме ропотамото и подправките.Отгоре слагаме останалото зеле и подправяме със сол на вкус.

Доливаме вода и печем в силна фурна за около 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#185496
Потребител#185496
Хубаво би било да имате повече снимки, така се вижда само зеле.
26.02.2017 11:17