Овчарски гювеч със заешко месо

27/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои около 6 часа.

След това го измиваме и го нарязваме на порции, които задушаваме в маслото за около 30 мин. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме едро нарязаните лук и други зеленчуци.

Добавяме червения пипер и доматите и задушаваме за още 15-20 мин. Взимаме гювеч и на дъното му слагаме зеленчуковата смес.

Върху нея слагаме месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и бульона. Печем в умерена фурна около 2 часа.

Когато извадим гювеча го заливаме с разбитите яйца, разбъркваме и запичаме още 15-20 мин. Преди да поднесем ястието заливаме със заквасена сметана и наситнен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар