Супа от лапад и ориз с варена застройка

26/02/2017
"Разкошна пролетна супичка, която ще ви изненада с приятен плътен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лапад - 400 г попарен (може и спанак)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 3 - 4 щипки (1 шепа пресен)
  • чубрица - 1 щипка
  • вода - 2. 5 л гореща или бульон
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера на среден огън. Добавяме ситно нарязания лук и запържваме за около минута-две, после добавяме малко вода и оставаме да ври така.

Когато водата изври, добавяме червения пипер, след няколко секунди и нарязания, и попарен лапад.

Наливаме горещата вода и подправките, оставяме да ври около 25 минути (ако лападът е бил замразен) или по-малко (10 минути, ако е бил пресен).

Измиваме хубаво ориза под течаща вода няколко пъти и го добавяме към супата. Варим колкото е необходимо, за да се свари оризът.

В тенджерка слагаме жълтъка и киселото мляко, разбъркваме с тел. Слагаме на котлона и при непрекъснато бъркане (с тел), чакаме да заври (внимаваме да не загори), тогава добавяме към супата и разбъркваме хубаво.

Поднасяме топла, а ако е по-гъста, може да гарнираме и с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар