Банички с турски кори

26/02/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Разкошни сладки банички с уникална плънка и турски кори - кой иска да ги опита?"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 858
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турските кори са много тънки и нежни. Представляват кръгла кора с диаметър около 50 см.

Аз оформям малки банички, като нарязвам кората на квадрати, в които мога да сложа плънка по желание, да я "опаковам" и да сложа в тавата за печене.

Варианти за плънки:
1. Яйцата се разбиват, добавя се натрошеното сирене, настъргания кашкавал. Разбъква се. Подправя се с куркума.

2. Ябълките се почистват от семките, обелват се и се настъргват. Орехите се смилат. Сместа се подправя с канела и индийско орехче.

3. Пиперкеното пюре се обърква със сиренето и настъргания морков.

Можете да оформите баничките като пурички, триъгълници. Можете също така да работите и безда намазнявате корите.

Подрете баничките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

* Баничките се издуват като балон (предполагам, е някаква реакция на тестото, споделям, да не се чудите като мен).подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар