Уникално вкусни свински джолани с картофки

26/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор593395823
"Свински джоланчета и картофи - въобще няма нужда някой да ни убеждава, че са уникално вкусни, отдалеч си личи "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 133
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за джоланите
  • свински джолани – 3 бр. (без кожа)
  • сол – на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер – на вкус
  • лют червен пипер – по желание
  • чесън – 4 скилидки
  • горчица – 3 с.л.
  • за картофките
  • картофи – 10 бр. (средни)
  • лук – 1 глава (голяма)
  • лимонов сок – от 1 лимон
  • горчица – 3 с.л.
  • олио – 3 с.л.
  • сол – на вкус
  • бяло вино – 1 ч.ч. (сухо)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете горчицата с настъргания на ситно чесън. Отделно смесете солта, червения и черния пипер на вкус и по желание лют червен пипер.

Почистените и измити джолани, подсушете. Намажете ги със смесените сухи подправки и добре ги втрийте. След което намажете със смесените горчица и чесън.

Поставете ги в тава с капак. Нарежете лука на едро, картофките на едро, добавете горчицата, лимоновия сок, олиото и ги посолете на вкус.

Разбъркайте сместа много добре и я разпределете в тавата между джоланите. Налейте сухото бяло вино и затворете капака на тавата.

Поставете я в предварително нагрята фурна на 220 градуса и печете до готовност на джоланите, като проверявате за готовността им след около 90 минути печене.

Най- лесните, уникално вкусни, ароматни и сочни джолани. Наберете смелост, сгответе ги по тази рецепта и ще останете завинаги влюбени в тях.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар