Печени пиперки по панагюрски

26/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355343
"Супер вкусотия, която може да сготвите както с пресни, така и с печени пиперки. Сега остава само да ни поканите да хапнем заедно "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 772
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • чушки – 1 буркан (компотен)
  • брашно – 3 с.л.
  • олио – 8 с.л.
  • кисело мляко – 1 кофичка (400 - 500 г)
  • сол – на вкус
  • черен пипер – 1 щипка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените и обелени пиперки нарежете на ивици. Нагрейте олиото и добавете пиперките, пържите за около 3 минути.

Прибавете брашното и отново запържвате до златист цвят на брашното при непрекъснато бъркане.

Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Посолете на вкус (внимавайте със солта, защото чушките са предварително осолени в буркана), и поръсете с щипка черен пипер, разбъркайте.

Ястието се готви до сгъстяване на сместа. При сервиране поръсете с пресен ситно нарязан магданоз.

Препоръчвам ястието да се сготви и през сезона им, с пресни, печени и белени пиперки, броят им е 16 средни пиперки.

подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

magdanozka
magdanozka
13.06.2017 21:23
Наистина е много вкусно.Браво.Позволих си да добавя две скилидки чесън и се получи чудесно.
4
0
Детелина Гроздилова
Страхотно много е вкусна.......... Да си оближеш пръстите....
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв