Шоколадова торта с тиквички

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Шоколадова торта с тиквички1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Шоколад и тиквички? Най-необикновено вкусната комбинация, която можете да опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 125 г
  • захар - 180 г фина
  • олио - 180 мл
  • тиквички - 300 гр настъргани
  • какао - 50 гр хубаво
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1.ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта, содата, бакпулвера и солта. За да получите фина захар, може да я смелите леко в чопър или да я замените с пудра захар. Добавете какаото и канелата и разбъркайте добре до пълно смесване.

В друга купа леко разбийте яйцата и ги добавете към сухата смес заедно с олиото. Бъркайте хубаво - получава се плътно шоколадово тесто.

Почистете тиквичката, обелете и я настържете. Напълват се около 3 чаени чаши. Прибавете към сместа. Добавете и счуканите орехи.

Разбъркваме хубаво и изсипваме в тортена форма, застлана с хартия за печне.

Сладкиша печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или до суха клечка.

Можете да украсите сладкиша по Ваш избор - шоколадов ганаш, пудра захар или просто още ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: