Веган луканка

26/02/2017
"Дали тази веган луканка ще измести истинската от сърцето ни - едва ли, но наистина си заслужава да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сушени домати - 200 г
  • цвекло - 140 г
  • чия - 30 г
  • слънчогледови семки - 150 г сурови белени
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се накисват в топла вода за около 15-20 минути. През това време се настъргва цвеклото. Първо трябва да се смели суровият белен слънчоглед. Аз го смлях в кафемелачка.

След това го изсипах в блендер и прибавих настърганото цвекло. След като се смелиха прибавих и сушените домати. Трябва да се получи еднородна смес.

След това се изсипва в дълбока купа. Прибавят се и подправките на вкус и семената от чия. С ръце се омесва хубаво получената смес. Може да използвате и ръкавици, за да не ви се оцветят ръцете.

След като сте омесили хубаво сместа се разделя на две части. Върху дъска за рязане се слага малко парче от стреч фолиото. Върху него се слага половината от сместа на луканката.

Завива се в стреч фолиото и се оформя на луканка. След това се прехвърля в тава, която е застлана с хартия за печене. Същото се повтаря и с останалата смес за луканка.

Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се оставя още няколко дни, като се обръща, за да доизсъхне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар