Хляб с риган и маслини

26/02/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Ароматен хляб, който ще ви накара да забравите, че има и нещо друго за ядене "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвайте маслини без костилки - нарежете на парченца. В противен случай, обезкостете и нарежете.

Пресейте брашно с бакпулвера и солта. Добавете захарта и ригана.

Направете кладенче и изсипете прясното мляко, разбитите яйца и зехтина. Разбъркайте леко и добавете маслините.

Прехвърлете тестото на работния плот и доомесете с още малко брашно - тестото трябва да е меко и гладко. Не прекалявайте с брашното.

Потгответе подходяща тава, намаслете, прехвърлете хляба. Оставете да си почине за 10-15 мин.

Подрете няколко нарязани маслини отгоре. Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар