Чорба зелен фасул и овче месо

26/02/2017
"Не ни трябват на нас разни изискани ястия - доволни сме и на купа от тази ароматна чорба зелен фасул с овнешко месо "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • овче месо - 600 - 700 г без кокал
  • зелен фасул - 600 г бланширан
  • лук - 3 глави
  • олио - 5с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилиди
  • домати - 200 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • чубрица - 2 щипки
  • вода - 2 ч.ч
  • универсална подправка - 2 с.л. Маги вълшебен вкус 10 зеленчука

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва.

След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно. След 15-20 мин. ги добавяме към месото, за да пуснат аромат.

След като се размие лука, добавяме зеления фасул, готвим до полуготовност- около 30 мин.

След това слагаме червеният пипер и доматите. Ако са пресни домати ги режем на ситно, ако са от буркан цели, ги пасираме, според сезона и какво разполагате.

Добавяме "маги вълшебен вкус 10 зеленчука", след като поври чорбата 5-7 мин, гребваме от бульона и размиваме брашното в купичка, изсипваме обратно. Доливаме с вода, ако е необходимо.

След като чорбата е готова, слагаме чубрица и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар