Баница с праз и сирене за Сирни Заговезни

26/02/2017
"Традицията повелява най-вкусните баници да се приготвят за Сирни Заговезни - защото така хем ще получите прошка, хем ще нагостите всички пребогато "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се изпържва леко нарязаният на средни парчета праз,
в достатъчно количество олио към 2-3 с.л. Дръпва се тигана от котлона и се добавя сиренето-натрошено на едро.

Содата се поставя в киселото мляко и се оставя да шупне. След това се прави и втората плънка, като всички продукти се разбиват заедно.

Отваря се пакета с готовите кори и от тях се вземат две. Долната се намазва с 3-4 с.л. от първата плънка.

Втората, тази която е отгоре, се посипва с лъжица от празената плънка. Двете кори, заедно, се завиват на руло и се редят в тава намазана с олио. Така се правят и останалите кори.

Останалата яйчена плънка се разпределя равномерно върху баницата. На няколко места се добавят бучици масло.

Баницата се поставя в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Когато е готова се завива с кърпа за няколко минути и е готова.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар