Домашни карначета със зеленчуци

26/02/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Приципно домашни карначета сме склонни да хапваме всякак, но докторът каза да наблегнем на зеленчуците - и се получи страхотна комбинация "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите, морковите, лукът и празът. Нарязват се праз и лук на парченца, картофите и морковите на полукръгчета, чушките на ленти, карначето на парченца с дължина 3-4 см.

В голям тиган се загрява мазнината и се запържва първо карначето, изваждат се в тавата, в която ще печем. В същата мазнина се запържват нарязания лук и праз, докато омекнат и се добавят моркови, чушки и картофи да се запържат и те.

Добавя се доматено пюре, червен и черен пипер, розмарин, риган, чубрица, целина, разбърква се и наливаме гореща вода да покрие продуктите и поръсваме със сол на вкус и нарязан ситно магданоз.

Оставя се на тих огън да се задушат за кратко, после се прехвърля зеленчуковата смес в тавата при карначетата и се разбъркват продуктите.

Ако е извряла водата се налива още 1 чаша и се запича за 20 минути на 180 градуса, изваждаме и се поръсва с настърган кашкавал, върщаме във фурната да се запече само на горен реотан за 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме гозбата поръсена с пресен магданоз. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар