Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Запеканки»Домашни карначета със зеленчуци

Домашни карначета със зеленчуци

Домашни карначета със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приципно домашни карначета сме склонни да хапваме всякак, но докторът каза да наблегнем на зеленчуците - и се получи страхотна комбинация"

Необходими Продукти

  • карначета - 500 г домашни
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • праз лук - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. средни
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган
  • чушки - 2 бр.
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите, морковите, лукът и празът. Нарязват се праз и лук на парченца, картофите и морковите на полукръгчета, чушките на ленти, карначето на парченца с дължина 3-4 см.

В голям тиган се загрява мазнината и се запържва първо карначето, изваждат се в тавата, в която ще печем. В същата мазнина се запържват нарязания лук и праз, докато омекнат и се добавят моркови, чушки и картофи да се запържат и те.

Добавя се доматено пюре, червен и черен пипер, розмарин, риган, чубрица, целина, разбърква се и наливаме гореща вода да покрие продуктите и поръсваме със сол на вкус и нарязан ситно магданоз.

Оставя се на тих огън да се задушат за кратко, после се прехвърля зеленчуковата смес в тавата при карначетата и се разбъркват продуктите.

Ако е извряла водата се налива още 1 чаша и се запича за 20 минути на 180 градуса, изваждаме и се поръсва с настърган кашкавал, върщаме във фурната да се запече само на горен реотан за 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме гозбата поръсена с пресен магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: