Пилето с ориз на баба

26/02/2017
"Една рецепта за вкусно пиле, която се предава от баба на внучка - сега е наш ред да я предадем на вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 600
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • целина - 1/4 глава /около 30 г/
  • ориз - 350 г
  • лук - 2 глави
  • олио 4 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се чудите как бабите правят тази проста манджа винаги по-вкусна от всеки друг, ето я тайната:

В тенджера сварете пилешките бутчета до пълна готовност като предварително подправите със сол и черен пипер на вкус. Обелете и нарежете на кубчета главата целина, а лука наситнете като за кюфтета.

Измийте и отцедете ориза. В тиган загрейте четири лъжици слънчогледово олио и запържете в него лука и целината. Когато зеленчуците са почти готови прибавете ориза и при непрекъснато бъркане запържете за 2-3 минути.

Изсипете нещата от тигана в подходяща за печене тава. Залейте готовата смес с горещия пилешки бульон в пропорция 1:3 или за 350 г ориз - 1050 мл. бульон. Разрежете пилешките бутчета така, че да разделите горно от долно бутче и ги заровете в ориза.

Печете на умерена фурна /180 градуса/ докато оризът поеме целия бульон и образува лека коричка. Сервирайте топло, при желание поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар