Заешко рагу

27/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - сока на 1 лимон
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа.

След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото. Когато това стане добавяме брашното, размито с виното и водата и варим около 30 мин.

След това прибавяме нарязаните на ивички лук, моркови и целина. Слагаме капак и варим още 2 часа на тих огън.

След това овкусяваме с лимоновия сок, сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар