Сладко-солени фусили, заляти с прясно мляко

26/02/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф7168810712
"Хем сладко, хем солено, но най-вече много вкусно и ароматно "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фусили - 1 пакет
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • сладко от смокини - 1 буркан
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме макароните да се варят в съд, в който предварително сме поставили към водата сол. Варим ги до пълна готовност.

Вадим, измиваме ги със студена вода, за да не полепнат едно с друго и веднага слагаме маслото при непрекъснато разбъркване, за да може да се разтопи. Натрошеното сирене също поставяме върху макароните.

През това време разбиваме 3 яйца с 1.ч.ч захар, прибавяме и млякото на тънка струйка. Разбъркват се.

В намаслена тавичка изсипваме макароните и към тях сместа от млякото с яйцата. С дървена шпатула разбъркваме добре.

Десертът се слага да се пече на 180 градуса, докато се зачервят макароните.

След като извадим от фурната сладкиша, го поръсваме с пудра захар и поставяме една смокиня отгоре.

По желание тавата се изважда и се поръсва с няколко лъжици захар и се връща обратно във фурната, за да се карамелизира.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар