Агнешки котлети с пресен лук и чесън

26/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Агнешко може да се хапва по всяко време на годината, но от опит знаем, че е най-вкусно напролет с пресен лук и чесън "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 011
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 2 кг
  • пресен лук – 12 стръка
  • пресен чесън – 5 - 6 стръка
  • дафинов лист – 3 бр.
  • ракия – 2 с.л.
  • лук – 1 глава
  • сол
  • бахар
  • черен пипер
  • червен пипер
  • девесил
  • джоджен
  • олио
  • картофи – 4 бр.
  • домати – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, измийте и залейте с гореща вода. Пуснете във водата 3-4 дафинови листа, 1 лъжица сол, 5-6 зърна бахар, 10-на зърна черен пипер, 2 лъжици ракия и една глава лук, срязана на четвъртини.

Сложете месото на огъня, като заври оберете пяната и оставете да се вари почти до готовност.

Сгорещете малко олио и съвсем леко запържете накълцани две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън.

Добавете джоджен и девесил и сипете в тава, а отгоре подредете месото поръсено с червен пипер с малко олио.

Сипете две чаши от бульона, в което се е варило месото.

Загрейте фурната и сложете месото да се запече. Гответе на 180 градуса около 30 минути.

За гарнитурата:
Нарежете картофите на тънки филийки и изпържете чипс.

Доматите също нарежете на филийки. Изпечете резенчетата домати в керамичен тиган, дъното на който съвсем леко намажете със зехтин.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар