Яхния по Овчеполски с пилешко месо

27/02/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"И девет сини сливи да сложите - няма да сбъркате. А ако искате да се научите как да приготвяте вкусна яхния по Овчеполски - прочетете внимателно рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 892
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 кг долна част
  • олио - ½ ч.ч
  • лук - 2 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • сол - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • домати - 200 гр на кубчета
  • магданоз - половин връзка
  • сини сливи - 8 бр. по желание сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, отцежда и се запържва в тенджера с нагорещено олио.

Обелва се и се нарязва лукът на полумесеци. Добавя се постепенно към месото, като се бърка внимателно.

Сипваме водата и солим със сол, оставяме да се готви, лука трябва да се задуши и ще намали обема си. Ако имате сушени сини сливи ги слагате заедно с лука, така е по оригинална рецепта. Аз нямах и затова не съм сложила.

След като лукът е намалил обема, а месото е почти сготвено слагаме виното, черен пипер, дафиновият лист, червеният пипер и доматите.

Манджата трябва да не е на силен огън, а да къкри. Готвим до пълна готовност на месото. След като изключим манджата, слагаме ситно нарязаният магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар