Вита баница за Сирни заговезни

27/02/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач86691
"Прошка най-лесно се дава на хора, които нося топла вита баница за Сирни Заговезни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладката вода. Прибавяме солта и захарта. Замесваме тестото и го делим на 6-8 топки.
Разточваме ги на малко (около педя) и ги редим в тавичка с олио между тях.

Докато се отпуснат листата правим плънката като разбиваме яйцата, добавяме сиренето и киселото мляко.

Използваме чаршаф или кърпа за разпъване на листовете. Поръсваме от плънката, хващаме чаршафа в единият край и навиваме листа на руло.

Повтаряме процедурата и с останалите листа. Редим баничката в намазнена тавичка като охлювче. Печем до зачервяване на 180 градуса.

Поднасяме баницата и я изяждаме със семействата си на празника!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар