Вита баница за Сирни заговезни

27/02/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач988101
"Прошка най-лесно се дава на хора, които нося топла вита баница за Сирни Заговезни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 439
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладката вода. Прибавяме солта и захарта. Замесваме тестото и го делим на 6-8 топки.
Разточваме ги на малко (около педя) и ги редим в тавичка с олио между тях.

Докато се отпуснат листата правим плънката като разбиваме яйцата, добавяме сиренето и киселото мляко.

Използваме чаршаф или кърпа за разпъване на листовете. Поръсваме от плънката, хващаме чаршафа в единият край и навиваме листа на руло.

Повтаряме процедурата и с останалите листа. Редим баничката в намазнена тавичка като охлювче. Печем до зачервяване на 180 градуса.

Поднасяме баницата и я изяждаме със семействата си на празника!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!