Сельодка в рибена чорба

27/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Има рибени чорби и рибени чорби, които направо ще ви вземат акъла - тази е от втория вид "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба амур – 400 г
  • риба – 400 г бяла
  • херинга – 200 г филе /сельодка/
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи – 3 бр.
  • целина – 1 малка глава
  • олио
  • дафинов лист
  • девесил
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка – 2 - 3 щипки подправка за рибни ястия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата, без сельодката, пуснете и сварете в посолена вода с 2-3 дафинови листа и няколко зърна черен пипер за 20 минути от завирането на водата. Извадете и почистете рибата от костите, а бульона прецедете.

Накълцайте лука и го запържете за кратко в тенджера със сгорещено олио, заедно с настърган на едро морков. Залейте с прецедения бульон и щом заври, добавете нарязани на кубчета корена целина, а картофите на по-едро.

Когато чорбата е почти готова, добавете обезкостената риба, заедно с нарязаната на кубчета сельодка.

Подправете с подправките и оставете да поври 2-3 минути. Накрая поръсете с накълцан магданоз и девесил.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар